Er op uit!

er op uit

Karin KleinJan       13-03-2018

er op uit

Ga je mee er op uit?

Maart, de maand waarin de lente begint. Om me heen hoor ik veel mensen die uitkijken naar mooi weer. Weer om er lekker op uit te trekken. Weer om te genieten van buiten.

Frisse lucht

Na de herfst en winter beginnen we te verlangen naar een periode van zon en aangename temperaturen. Lekker de ramen en deuren van je huis open zetten en de boel doorluchten. Frisse lucht door je huis … en door je activiteiten. Want wat is er nou lekkerder om meer te kunnen wandelen, fietsen of buiten sporten? Lekker de frisse lucht in je longen zuigen.

Wanneer je naar buiten kijkt, zie je dat ook de natuur verlangt naar de lente. Veel bomen en struiken hebben al weer groene knoppen. Sommige bloemen bloeien alweer en als ik in mijn voortuin kijk, zie ik dat de narcissen al weer vol in de knop zitten.

Maart roert zijn staart

Helaas lijkt het gezegde “Maart roert zijn staart” dit jaar van toepassing. Na een mooie start, komt er nog een koude periode en hopelijk krijgen we daarna echt lenteweer. Ook als het weer niet fantastisch is, kan je er op uit trekken. Als je maar zorgt voor de juiste kleding en attributen. Een stukje wandelen onder een paraplu terwijl de regen er op tikt, klinkt toch best gezellig. Met een stevige wind een wandeling maken langs het strand heeft ook zijn charme.

Tips om er op uit te gaan

Afhankelijk van het weer en je budget kan je een aantal verschillende dingen doen. Hier een paar tips:

  • Wandelen in het bos.
  • Een lekker stuk fietsen.
  • Een bezoek aan een theetuin.
  • Naar een museum gaan.
  • Een stad bezoeken en dan een stadswandeling maken.
  • Een hotelovernachting op een mooie of bijzondere plek.
  • Wandelen van station naar station.
  • Uitwaaien aan het strand.
  • Bezoek eens een fort.

Heb jij nog meer tips voor een ‘er-op-uit-uitje’? Laat het ons dan weten in een reactie hieronder of op onze facebookpagina.

Geen tijd? Geen puf?

Mogelijk denk je hierbij: “Daar heb ik toch geen tijd voor!” of “Daar heb ik geen energie voor”. Probeer eens goed in je agenda te kijken en iets in te plannen wat je leuk vindt. Je zult zien dat je er een boost van krijgt en weer nieuwe energie opdoet.

 

Wij gaan je uitdagen!

Op 21 maart begint officieel de lente. Tijd om naar buiten te gaan. Wij dagen je uit om 11 dagen lang in beweging te komen en er op uit te gaan. De challenge die we in gang zetten:

 

Iedere dag minstens 15 minuten wandelen

 

Voor of na je werk, naar de supermarkt, in de ochtend, in de avond, als het maar ergens op de dag een kwartier is. Doe jij mee? We starten op 21 maart. De challenge duurt 11 dagen, maar daarna kan je natuurlijk zelf doorgaan met wandelen. Kijk op onze actiepagina voor verdere uitleg. Daar kan je tevens een schema downloaden waarop je je wandelingen kan afkruisen. Bezoek ook onze facebookpagina voor verdere tips. We vinden het erg leuk als je daar een reactie, foto of filmpje post wanneer jij aan het wandelen bent. We zijn heel benieuwd naar jouw reactie.

Veel wandelplezier!