Doelgericht opstaan en 100 jaar worden

doelgericht opstaan

Marian Bosma      03-04-2017

doelgericht opstaan

 
Doelgericht opstaan, met een plan, helpt om vitaal ouder te worden. Veel 100 jarigen staan elke dag op met hun doel voor ogen.
 

In de blauwe zones wonen relatief veel mensen van 100 jaar en ouder

Bovendien zijn de mensen daar vitaal, ze zijn nog gezond. En dat wil jij waarschijnlijk ook: lekker doorgaan met werken en hobby’s tot op hoge leeftijd. Daarom deel ik in dit artikel het tweede geheim van vitaal ouder worden.
 

Zorg dat je een doel hebt om op te staan

In de blauwe zones hebben de mensen een reden om op te staan. Ze hebben een plan of geloof in een hoger doel waar ze aan willen werken. Ze worden ergens toe gedreven.
 

Een missie, zinvol werk of zinvolle tijdsbesteding

Hoe je er invulling aan geeft, ligt heel persoonlijk, ligt aan jouw doel. Voor de een is het een bedrijf of onderneming dat een groter doel nastreeft. Voor de ander is het werken in de zorg of welzijn. Of werken aan een gezonde leefomgeving waar iedereen van kan genieten. Voor weer een ander is het zorgen dat het plaatselijke harmonie orkest voldoende jonge aanwas krijgt en die jonge aanwas het plezier in muziek laten beleven.
 

Een plan zorgt voor 7 jaar meer vitaliteit. Volg je plan

Uit het onderzoek aan de blauwe zones blijkt dat het hebben van een plan zorgt voor gemiddeld 7 jaar meer vitaliteit.

Soms gaat de wekker en lig ik naar het plafond te staren. Geen zin om eruit te gaan. Ik heb me aangeleerd om dan niet kreunend en zuchtend mezelf uit bed te slepen, maar nog even te blijven liggen. Ik ga dan bewust nadenken waarvoor ik vandaag wil opstaan. Wat ik wil bijdragen aan de wereld. Vaak is een minuut voldoende om te weten waar mijn prioriteiten liggen en wat ik het beste kan doen.

Wat is jouw plan vandaag? Laat het ons weten in een reactie hieronder of neem contact met ons op.

Reacties zijn gesloten.